کتابخوانی

کتابخوانی

چه‌طور دوباره شروع به کتاب خواندن کنیم?

حتی برای کتاب‌خوان‌ها هم گاهی پیش می‌آید برای مدتی نتوانند کتاب بخوانند و در روال کتاب‌خوانی‌شان وقفه بیفتد. حالا سوال این است که چه‌طور می‌توان دوباره شروع کرد به کتاب خواندن یا این که اصلا چه‌جوری می‌شود بیشتر کتاب خواند؟

بیشتر کتاب خواندن یا اساساً دوباره شروع کردن به کتاب خواندن از آن دست کارهایی است که باید کم‌کم آن را به عادت تبدیل کرد؛ چون وقتی این کار به عادت تبدیل می‌شود، کنار گذاشتن‌اش دیگر کار سختی است.

باید انتخاب کنید که کتاب بخوانید و بعد از آن هم باید انتخاب کنید که کتاب خواندن برایتان بر کارهای دیگر الویت داشته باشد. این کار یعنی کتاب خواندن را بر نتفلیکس دیدن،گیم بازی کردن روی گوشی‌های هوشمند،کمد مرتب کردن یا معاشرت دائمی با دوستان‌تان و… ترجیح بدهید.

کتاب خواندن از آن دست کارهایی است که باید تنهایی انجام بدهید و خب گاهی وقت‌ها سخت است که از معاشرت با دوستان گذشت و کتاب خواند. معنی دوباره یا همیشه کتاب خواندن هم البته این نیست که هیچ کار دیگری در زندگی‌تان انجام ندهید و فقط کتاب بخوانید، معنایش این است گاهی وقت‌ها تصمیم بگیرید به‌جای انجام دادن کارهای دیگر کتاب بخوانید. فقط کافی است دو بار در هفته به جای این که کار دیگری انجام بدهید، کتاب بخوانید. آن وقت نتیجه کارتان را می‌بینید یا این که نسبت به هفته‌های قبل تعداد دفعات کتاب خواندن‌تان را بیشتر کنید. نتیجه را خودتان خواهید دید. این‌ها نکته‌هایی است که به شما کمک می‌کند بیشتر کتاب بخوانید.

ژانر جدیدی را امتحان کنید.

گاهی وقت‌ها همین که سراغ موضوع جدیدی بروید باعث می‌شود سیستم کتابخوانی تان کاملا دچار از این‌رو به آن‌رو شود.

ممکن است شما اهل خواندن مثلاً داستان‌های کارآگاهی باشید.برای اینکه ذائقه‌تان چیز جدیدی را امتحان کند، می‌توانید بروید سراغ کمیک استریپ و این ژانر را امتحان کنید. یا هر ژانر دیگری که خودتان دوست دارید، مثلاً رمان‌های عاشقانه.

فرمت جدیدی را امتحان کنید.

اگر اهل خواندن کتاب کاغذی هستید،بد نیست این بار بروید سراغ کتابخوان‌های الکترونیکی.

یا اگر تهیه این ابزار برایتان کار سختی است،می‌توانید روی گوشی‌های هوشمندتان کتاب بخوانید، مطمئن باشید اول‌اش سخت است، اما کم‌کم عادت می‌کنید و می‌توانید وقت‌هایی که توی شهر در تاکسی، اتوبوس یا مترو نشسته‌اید، روی گوشی‌تان کتاب موردعلاقه‌تان را بخوانید. روی گوشی کتاب خواندن این حُسن را دارد که حتی وقتی چند دقیقه‌ای بیکارید، می‌توانید سرتان را با کتاب خواندن گرم کنید. این کار خیلی بهتر از وقت تلف کردن در شبکه‌های اجتماعی و بالا و پایین کردن بی‌هدف این صفحات است.

حتی می‌توانید بروید سراغ کتاب‌های شنیداری. گاهی حتی این‌جور کتاب خواندن آدم را تشویق می‌کند به انجام دادن کارهایی که دوست ندارد.

می‌توانید به کتاب موردعلاقه‌تان گوش بدهید و بعد کاری را که مدت‌هاست انجام دادن‌اش را به تعویق انداخته‌اید انجام دهید.

بروید سراغ گروه‌های کتاب‌خوانی.

وقتی کتابی را خوانده‌اید و آن را دوست داشتید،خیلی هیجان‌انگیز است که جمعی پیدا کنید و در آن جمع در مورد کتاب دلخواهتان حرف بزنید. شرکت کردن در این جلسه‌های کتاب‌خوانی باعث می‌شود گاهی از کنج عافیت‌تان بیرون بیایید و کتاب‌هایی را بخوانید که پیش از آن سراغ‌اش نمی‌رفته‌اید. شرکت در این گروه‌ها به‌علاوه باعث می‌شود حتماً کتابی را که دست گرفته‌اید تمام کنید. می‌توانید یکی از این گروه‌ها را با دوستانتان راه بیندازید و هر ماه درباره یک کتاب حرف بزنید.

هدفی برای خودتان تعیین کنید.

گاهی وقت‌ها هدف تعیین کردن برای خودتان باعث می‌شود انگیزه پیدا کنید. می‌توانید این‌طور برای خودتان هدف تعیین کنید که ماهی یک کتاب بخوانید یا روزی بیست دقیقه یا این که برای خودتان هدف یک ساله‌ای مشخص کنید.

زندگی هر کدام از ما مشکلات خودش را دارد، می‌توان زندگی کرد و کمتر کتاب خواند، اما این را بدانید که کتاب خواندن غنا و بافتی به زندگیتان می‌دهد که بدون خواندن هرگز این غنا وجود ندارد. بنابراین، امتحان کنید.

مدتی کتاب خواندن را الویت زندگیتان قرار دهید.

نو روز مبارک

برآمد باد صبح و بوی نوروز

برآمد باد صبح و بوی نوروز                                به کام دوستان و بخت پیروز

مبارک بادت این سال و همه سال                            همایون بادت این روز وهمه روز

چو آتش در درخت افکند گلنا ر                             دگر منقل منه  آتش میفروز

چو نرگس چشم بخت از خواب برخاست                  حسد گو دشمنان را دیده بر دوز

بهاری خرمست ای گل کجایی                               که بینی بلبلان را ناله و سوز

جهان ما بسی بودست و باشد                                برادر جز نکو نامی میندوز

نکویی کن که دولت یابی از بخت                          مبر فرمان بد گوی بد آموز

منه دل بر سرای عمر سعدی                               که بر گنبد نماند این گوژ

دریغا اگر عیش مرگش نبودی                              دریغ آهو اگر بگذاشتی یوز   

انسان از نخستین ادوار زندگی اجتماعی , متوجه باز گشت و تکرار برخی از رویدادهای طبیعی , یعنی تکرار فصول شد. در دوران کشاورزی و برای نیاز به دانستن زمان کاشت و برداشت , تقویم دهقانی را بوجود آورد و محاسبه و تنظیم تقویم را بر اساس گردش خورشید قرار داد.

سال در نزد ایرانیان از زمانی نسبتا کهن به چهار فصل سه ماهه تقسیم شده و همانطور که ابو ریحان در کتاب خود آورده آغاز سال ایرانی از زمان خلقت انسان ( یعنی ابتدای هزاره هفتم از تاریخ عالم )روز هرمزاز ماه فروردین بود ,وقتی که آفتاب در نصف النهار,در نقطه اعتدال ربیعی , و طالع سرطان بود .

جشن نوروز را به نخستین پادشاهان  -جمشید شاه - نسبت می دهند و ابوریحان از آن به عنوان –آن روزکه روز تازه ای بود جمشید عید گرفت – گرچه پیش از آن هم  نوروز بزرگ و معظم بود .

اول فرودرین ماه , جشن آغاز سال نوی ایرانی و یکی از کهن ترین جشن های به جا مانده از دوران ایران باستان است .

نوروز یکی از جشن ها و مناسبت هاست که با جشن چهار شنبه سوری آغاز می شود.و فصل بهار زمان برگزاری نوروز و برپایی جشن ها ست .

امروزه منطقه ای که در آن جشن نوروز برگزار می شود شامل چندین کشور می باشد که برخی آیین های نوروز در این کشور ها با هم متفاوت می باشند ولی پهن کردن سفره هفت سین نشان از نزدیکی و شباهتهای این کشور ها دارد.

بنا بر پیشنهاد جمهوری اذربایجان , مجمع عمومی سازمان ملل روز نوروز با ریشه ایرانی را در تقویم خو د جای داد که در متن تصویب شده در 4 اسفند ماه 1388برابر با 21 مارس جشن نوروز با قدمتی بیش از 3 هزار سال به عنوان میراث معنوی به  ثبت جهانی رسیده  که هر ساله بیش از 300 ملیون نفر ان را جشن می گیرند و تهران به عنوان "دبیرخانه نوروز" شناخته شد.

نخستین بار , نوروز 1391 در صحن عمومی سازمان ملل و یونسکو به میزبانی ایران جشن گرفتند و بانکی مون , دبیر کل سازمان ملل نیز پیامی بدین مناسبت صادر کرد.

گشت گرداگرد مهر تابناک ایران زمین

روز نو آمد و شد شادی برون زندر کمین

ای تو یزدان , ای تو گرداننده ی مهر و سپهر

برترینش کن برایم این زمان و این زمین

              عید نوروز مبارک 

وعده ما هر جمعه راس ساعت هفت صبح ضلع جنوبی پل آذر مقابل فرهنگسرای فرشچیان. برای شرکت در برنامه‌های رکابزنی تفریحی انجمن نیازی نیست که یک دوچرخه‌سوار حرفه‌ای باشید، کافیست تا در موعد مقرر با دوچرخه در محل حضور پیدا کنید. منتظر دیدار شما در جمعه این هفته هستیم.

آخرين جمعه هر ماه صرف صبحانه در كنار همركابان