12 توصيه جهت جلوگيری از قرارگيری در معرض امواج موبايل

12 توصيه جهت جلوگيری از قرارگيری در معرض امواج موبايل:

آژانس تحقیقات بین‌المللی سرطان امواج الکترو مغناطیسی موبایل را در گروه احتمالاً سرطان زا طبقه‌بندی می‌کند. طبق گفته‌های سازمان بهداشت جهانی با فاصله گرفتن از موبایل به سرعت قدرت امواج کاهش پیدا می‌کند. اگر بدن شخص استفاده کننده ۳۰تا ۴۰سانتی‌متر از موبایل هنگام استفاده فاصله بگیرد مانند زمان‌های فرستادن پیام‌کوتاه و استفاده از اینترنت موبایل همچنین استفاده از هندزفری به مقدار خیلی زیادی قرار گرفتن در معرض امواج الکترو مغناطیسی نسبت به هنگامی که موبایل نزدیک سر قرار دارد کاهش پیدا می‌کند. علاوه بر استفاده از هندزفری و فاصله گرفتن بدن از موبایل با کاهش زمان مکالمات و محدود کردن دقایق آن همچنین استفاده از موبایل در مناطقی که آنتن‌دهی موبایل مطلوب است و قدرت امواج کمتر می‌شود می‌توان در قرار گرفتن در معرض امواج را کاهش داد.

پژوهشگران دانشگاه صنعتی اميرکبير به تازگی با هدف بررسی خطرات احتمالی امواج الکترومغناطيسی تلفن همراه، آثار اين امواج بر بافت‌های مغز و جمجمه‌ را مدل‌سازی کرده‌اند، به گفته دکتر رضا صراف، عضو هيات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه اميرکبير و مجری اين طرح، ميزان جذب امواجی که از تلفن همراه به سمت گوش می‌آيد، با توجه به فاصله تلفن همراه از گوش و فرکانس موج متفاوت است. به طور معمول بيش از 70 درصد امواج به‌وسيله بافت جمجمه و مغز جذب می‌شود و به شکل انرژی حرارتی درمی‌آيد. صراف با اشاره به نتايج اين مطالعه می‌گويد: «اگرچه عوامل گوناگونی از جمله فاصله تلفن همراه از گوش و ميزان فرکانس در جذب امواج موثر هستند اما اثر زيانبار صحبت بی‌وقفه با تلفن‌های همراه آشکار و بديهی است.» حتما شما هم نمی‌خواهيد با صحبت‌های طولانی با تلفن همراه تحت تاثير امواج خطرناک اين تلفن‌ها قرار بگيريد. در اين صورت چون نمی‌شود استفاده از تلفن همراه را کنار گذاشت، بايد بدانيد که چگونه می‌توانيد اين آثار زيانبار را ضمن استفاده از تلفن همراه‌تان کاهش دهيد:

1- مدت زمان مکالمه‌تان را کاهش دهيد: بهترين راهکار اين است که مدت زمان تماس و مکالمه با تلفن همراه‌تان را کاهش دهيد. مطالعات نشان می‌دهد که اگر شما بيش از دو دقيقه با تلفن همراه صحبت کنيد، امواج مغزی شما تحت تاثير امواج تلفن همراه قرار می‌گيرد.

2- کودکان فقط در مواقع اورژانس: اين به‌هيچ وجه درست نيست که کودکان يک تلفن همراه مخصوص خودشان داشته باشند چون مغز کودکان در حال رشد است و اثر امواج تلفن همراه بر آن بيشتر است. بهتر است کودکان جز در موارد اورژانس با تلفن‌ همراه خود صحبت نکنند.

3- تلفن همراه را در جيب شلوارتان و يا روی کمر بندتان قرار ندهيد: بهتر است تلفن همراه را در جيب شلوارتان قرار ندهيد چون بافت‌های بخش پايينی بدن بيشتر از بافت‌های سر و صورت، اشعه‌های مضر تلفن همراه را جذب کرده و آسيب می‌بينند. نتايج يک مطالعه نشان می‌دهد مردانی که تلفن همراه را در جيب شلوارشان قرار می‌دهند تعداد اسپرم‌هايشان 30درصد کاهش پيدا می‌کند.

4- اول بگذاريد ارتباط برقرار شود: اگر شما از هدست يا گوشی استفاده نمی‌کنيد وقتی شماره می‌گيريد اجازه دهيد اول تلفن همراه‌تان وصل و ارتباط با طرف مقابل برقرار شود سپس آن را روی گوش‌تان قرار دهيد در اين صورت تحت اشعه مضر کمتری قرار می‌گيريد. شما می‌توانيد برقرار شدن ارتباط را روی صفحه تلفن همراه‌تان ببينيد.

5- تلفن همراه‌تان را داخل پوشش‌های فلزی و محفظه‌های دربسته فلزی قرار ندهيد: برای موبايلتان پوشش‌های فلزی نخريد و آن را درون بسته‌های فلزی دربسته قرار ندهيد. اين محفظه‌های فلزی مانند يک گيرنده عمل کرده و اثر امواج تلفن همراه را که به سمت بدن شما می‌آيند تشديد می‌کنند.

6- تلفن همراهی با ميزان اِس.اِی.آر پايين‌تر (تلفن همراهی با جذب پايين اشعه برای بدن) بخريد: هنگام خريد تلفن همراه به ميزان اِس.اِی.آر آن توجه کنيد. اين عدد به‌‌طور‌معمول به وسيله شرکت سازنده تلفن همراه روی گوشی و يا کاتالوگ آن درج می‌شود و نشان می‌دهد که هنگام استفاده از تلفن همراه چه مقدار از امواج جذب بدن شما می‌شود. هرچه اين عدد در يک گوشی تلفن همراه پايين‌تر باشد آن گوشی ايمن‌تر است و بيشتر شما را از آثار مخرب اشعه‌های تلفن همراه مصون نگه می‌دارد.

7- از هدست استفاده کنيد: برای اينکه امواج تلفن همراه هنگامی که آن را روی گوش‌تان قرار داده‌ايد مغز شما را نشانه نروند بايد آن را از سرتان دور کنيد. بهترين کار اين است که به جای قرار دادن تلفن همراه روی گوش‌تان از يک «هندزفري» يا «هدست» استفاده کنيد. اين کار موجب می‌شود امواج تلفن‌ همراه به سمت مغز شما نيايند و فقط بتوانيد با هندزفری مکالمه خودتان را انجام دهيد.

8- از هندزفری‌های بلوتوث‌دار استفاده کنيد: گرچه اين مدل از هندزفری‌ها هم امواجی را به سمت مغز شما می‌فرستد ولی محققان می‌گويند اين امواج 100 مرتبه کمتر از امواجی هستند که هنگامی که گوشی تلفن همراه را روی گوش‌تان قرار می‌دهيد، به مغزتان می‌رسد ولی فراموش نکنيد آن را هنگامی که صحبت نمی‌کنيد از گوش‌تان جدا کنيد چون در اين شرايط باز هم امواج بلوتوث به سمت مغز شما می‌آيند.

9- از هندست (هندزفری)‌هايی استفاده کنيد که درونشان يک لوله تو خالی به کار رفته است: اين هندزفری‌ها درست مانند هندزفری‌های معمولی هستند با اين تفاوت که آن بخش از هندزفری که در مجاورت گوش قرار می‌گيرد از يک لوله تو خالی که درون آن هيچ سيمی عبور داده نشده، تشکيل شده است. به اين ترتيب صدا به‌طور مستقيم از هوای درون اين لوله خالی و با ارتعاش مولکول‌های هوا به گوش شما می‌رسد و امواجی را که به مغز می‌رسد کاهش می‌دهد.

10- از اسپيکر يا پخش صدا استفاده کنيد: يک راه آسان ديگر برای کاهش تماس با امواج مضر تلفن همراه اين است که هنگام صحبت کردن با آن، اسپيکر يا پخش صدا استفاده کنيد. فراموش نکنيد در اين شرايط تلاش کنيد تا می‌توانيد تلفن همراه را دورتر از بدن‌تان قرار دهيد. با بيشتر شدن فاصله ميزان امواج الکترومغناطيس به ميزان زيادی کاهش می‌يابد.

11- از آنتی‌اکسيدان‌ها استفاده کنيد: آنتی‌اکسيدان‌ها موادی در بدن هستند که از پيری پيشگيری می‌کنند و برای سلامت بدن بسيار ضروری هستند. امواج تلفن همراه می‌توانند اين ترکيبات حياتی بدن را از بين ببرند و فرمول شيميايی آنها را بشکنند بنابراين چون در طول روز شما مدت زيادی تحت تابش اين اشعه‌های مضر قرار می‌گيريد خوب است از مکمل‌های آنتی‌اکسيدان‌ در غذاهای روزانه‌تان استفاده کنيد.

12- جلوی آنتن موبايلتان را نپوشانيد: سعی کنيد جلوی آنتن موبايلتان را نپوشانيد. مسدود کردن آنتن تلفن همراه هنگام استفاده مقدار پرتوهای جذب شده از طريق مغز را افزايش می‌دهد. اين کار موجب می‌شود کارايی تلفن همراه کاهش يابد و موجب شود موبايل از برق بيشتری برای ايجاد کيفيت بيشتر استفاده کند و پرتوهای بيشتری را منتشر کند.

http://www2.iums.ac.ir/find.php?item=14.776.885.fa

https://www.fa.wikipedia.org

خطرات ماده مخدر ماری‌جوانا، گُل، گِراس، یا علف

کانابیس، ماری‌جوانا، گُل، گِراس، علف و یا ماری:

تتراهیدروکانابینول ترکیبِ مؤثر همهٔ فراورده‌های گیاه شاهدانه و عامل اصلیِ آثارِ سرخوشی‌آورِ آن است. تَمدد اعصاب، درون‌اندیشی و افزایش اشتها از مهم‌ترین آثارِ دلخواه ذهنی و جسمیِ ماری‌جوانا است و از عوارض موقتیِ مهم مصرف آن می‌توان به کاهش حافظهٔ کوتاه‌مدت، خشکی دهان، سرخی‌دیدگان، اختلال در مهارت‌های حرکتی، و گاهی احساس اضطراب و وحشت اشاره کرد. مصرف درازمدت این ماده ممکن است اعتیاد روانی به همراه داشته باشد.

cannAbility foundation medical marijuana

بررسی و اثرشناسی

درحالی‌که اکثر داروهای روان‌گردان در یکی از دسته‌های محرک، کندساز، یا توهم‌زا قرار می‌گیرند، ماری‌جوانا در بین این دسته‌ها واقع اثراتِ میانی از خود نشان می‌دهد. یک مطالعهٔ علمی که در سال ۲۰۰۰ در «نشریهٔ علوم جنایی» منتشر شد، حاکی از این بود که قدرتِ ماری‌جوانا (مقدار تتراهیدروکانابینول) در کشور آمریکا از حدود ۳٫۳٪ در سال ۱۹۸۳ و ۱۹۸۴ به ۴٫۴۷٪ در سال ۱۹۹۷ افزایش یافته‌است. این مطالعه همچنین این‌طور نتیجه گرفته‌است که در رابطه با قدرت سایر کانابینوییدهای اصلی در ماری‌جوانا، تغییری طی سال‌های اخیر مشاهده نشده‌است. طی تحقیقات بیشتری که در دانشگاه میسیسیپی تحت پروژهٔ بررسی قدرت ماری‌جوانا صورت گرفت، معلوم شد که میزان متوسط تی.اچ.سی در نمونه‌های ماری‌جوانا بین سال‌های ۱۹۷۵ و ۲۰۰۷ از ۴٪ در سال ۱۹۸۳ به ۹٫۶٪ در سال ۲۰۰۷ افزایش یافته‌است.

ماری‌جوانا می‌تواند حاوی بین ۳٪ تا ۲۲٪ تی.اچ.سی باشد.

کمترین مقداری از تی.اچ.سی که دارای اثرات روان‌گردان باشد حدود ۱۰ میکروگرم در کیلوگرم وزن بدن است. مدت‌زمان دوام اثر ماری‌جوانا تا حد زیادی به قدرت ماری‌جوانای مصرفی و نیز مقدار مصرف بستگی دارد اما اوج آن از ۲۰ دقیقه تا گاهی ۱ ساعت و اثرات آن نوعاً برای دو تا سه ساعت باقی می‌مانند.

در یک آزمایش، به افراد ماری‌جوانا داده شده‌بود و اثرات آن بر همان افراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این آزمایش نشان داد که اگرچه اثرات سریع و قوی ماری‌جوانا بر ویژگی‌های جسمی و روانیِ افراد واضح است، اما از این آثار در روز بعد از مصرف نشانه‌ای باقی نمی‌مانَد. این نشان می‌دهد که کشیدن یک سیگار ماری‌جوانا دارای اثرات ادامه‌دارِ بسیار اندکی است.

اکثر کانابینوییدها محلول در چربی هستند و به‌راحتی در چربی ذخیره می‌شوند. ازاین‌رو دارای نیمه‌عمر نسبتاً طولانی در مقایسه با سایر مواد مخدر هستند. طبق گزارش آزمایشگاه‌های «رِدوود»، مولکول تی.اچ.سی و مؤلفه‌های مرتبط با آن، معمولاً در تست‌های مواد از روز سوم تا دهم قابل شناسایی هستند؛ نتیجهٔ آزمایش مصرف‌کنندگان حرفه‌ایِ ماری‌جوانا می‌تواند تا سه ماه پس از مصرف ماری‌جوانا همچنان مثبت باشد. مدت این زمان تا حد زیادی بسته به سوخت‌وساز (متابولیسم)، مقدار مصرف، و تعداد دفعات مصرف، متغیر است.

شیوه و مصرف

ماری‌جوانا معمولاً به‌شکلِ سیگار در کاغذ پیچیده شده کشیده می‌شود. سیگار ماری‌جوانا از گُل گیاه شاه‌دانه و گاهی مخلوط با برگ آن تهیه می‌شود. تأثیراتِ این ماده تا حدودِ ۲ ساعت باقی می‌مانَد. با این وجود، عنصرِ اصلیِ آن، یعنی تی.اچ.سی، تا چندین روز در بدن باقی خواهد ماند. از پیپ، چپق و سیگار برگ نیز برای مصرف ماری‌جوانا استفاده می‌شود.

وقتی که ماری‌جوانا به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود، کیفیت اثرگذاری آن متفاوت است و اثرات روان‌گردانی آن معمولاً قوی‌تر از حد انتظار ظاهر می‌شوند. همچنین، زمان بیشتری طول می‌کشد تا اثرات روان‌گردانی آن ظاهر شود، و زمان بیشتر نیز باقی می‌مانَد، نوعاً بین ۴ تا ۱۰ ساعت پس از مصرف دوام می‌آورَد.

روش‌های خوراکیِ ماری‌جوانا نیاز به درون کشیدن مواد سوختنی سمّیِ ایجادشده در روش سیگاری ندارد و ازاین‌رو بسیاری از آسیب‌های تنفسی و قلبی-عروقی همراه با کشیدن ماری‌جوانا در این روش وجود ندارد. در پژوهشی که در سال ۲۰۱۱ در استرالیا انجام شد نشان داد که مصرف ماری‌جوانا به‌ندرت به‌تنهایی و بدون حضور مواد دیگر صورت می‌گیرد. ۹۵٪ مصرف‌کنندگان ماری‌جوانا از الکل نیز استفاده می‌کنند، ۲۶٪ از آمفتامین و ۱۹٪ از اکستازی. تنها ۲٫۷٪ از این افراد اعلام کردند که همراه با ماری‌جوانا از هیچ مادهٔ دیگری استفاده نمی‌کنند.

Mari

اثرات

پس از کشیدن ماری‌جوانا، اثرات کوتاه‌مدت پس از چند ثانیه آشکار می‌شود و تا چند دقیقه کاملاً قابل احساس و رؤیت هستند. این اثرات نوعاً به‌مدت ۲ تا ۳ ساعت دوام می‌آورند.

اثرات کوتاه‌مدت روان‌گردان ماری‌جوانا خاصیتی مرحله‌ای دارد و طی سه مرحله ظاهر می‌شود:

مرحلهٔ اول: اثرات ابتدایی، شامل حس آرامش، و تا درجه‌ای کمتر، سرخوشی است؛

مرحلهٔ دوم: در این مرحله مواردی نظیر سهولت در تفکر فلسفی، درون‌نگری و فراشناختی همراه با اضطراب و پارانویا گزارش شده‌است؛

مرحلهٔ سوم: اثرات این مرحله می‌تواند شامل افزایش ضربان قلب و گرسنگی (یا گرسنگی مفرط و کاذب) باشد، که این امر به‌دلیل واکنش فراورده‌های تی.اچ.سی در کبد رخ می‌دهد.

جدا از تغییرات ذهنی در ادراک و به‌ویژه خلق‌وخو، شایع‌ترین اثرات جسمی و عصب‌شناختیِ این ماده شامل افزایش ضربان قلب، کاهش فشار خون، اختلال در حافظهٔ کوتاه‌مدت، ختلال حرکتی، و اختلال در تمرکز است.

اثرات درازمدت مصرف ماری‌جوانا بیشتر بر هوش و حافظه، ریه، و رابطهٔ احتمالی‌اش با اختلالات ذهنی نظیر اسکیزوفرنی و روان‌پریشی، زوال شخصیت، و افسردگی بررسی شده است. فرضیهٔ «ماری‌جوانا به‌مثابهٔ دروازهٔ ورود» مدعی است که مصرف ماری‌جوانا احتمال این را که افراد، متعاقبِ مصرفِ آن، به مصرف مواد مخدرِ خطرناک‌تر روی آورند افزایش می‌دهد و ازاین‌رو ماری‌جوانا همچون یک دروازهٔ ورود برای گرایش به مواد خطرناک‌تر است. این فرضیه یکی از ستون‌های اصلیِ سیاست‌گذاری‌های مخالف با مصرف ماری‌جوانا در کشور آمریکا بوده‌است.

https://fa.wikipedia.org

محسن رستگارپناه

وعده ما هر جمعه راس ساعت هفت صبح ضلع جنوبی پل آذر مقابل فرهنگسرای فرشچیان. برای شرکت در برنامه‌های رکابزنی تفریحی انجمن نیازی نیست که یک دوچرخه‌سوار حرفه‌ای باشید، کافیست تا در موعد مقرر با دوچرخه در محل حضور پیدا کنید. منتظر دیدار شما در جمعه این هفته هستیم.

آخرين جمعه هر ماه صرف صبحانه در كنار همركابان